Tocana marineasca
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
- 2 bucati mari de macrou
- 4 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 100 ml ulei
- 100 ml vin
- 100 g masline verzi si negre
- Bulion
- 2 rosii
- Sare
- Piper
- Usturoi
- Cimbru
- Mamaliguta
- Pestele se curata, se spala, se taie bucati
si se pune la prajit in ulei incins. Dupa ce s-a prajit, se scoate si se
aseaza pe un platou. In acelasi ulei in care s-a prajit pestele, se calesc
ceapa, ardeii, morcovii, usturoiul si rosiile taiate marunt. Se stinge cu
putin vin si se adauga bulionul, cimbrul si felioarele de masline.
- Peste sosul obtinut se adauga bucatile de
peste prajit. Se lasa sa fiarba la foc domol. Se sareaza si se pipereaza
dupa gust.
- Se serveste cu mamaliguta calda.
- Feteasca Regala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu