Kiss Fm

duminică, 14 octombrie 2012


Salata de peste cu telemea


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 90 de minute
  •  Gen – aperitiv 
Ingrediente
  • 300 g peste sarat
  • 250 g telemea
  • 3 – 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 salata verde
  • 5 – 6 ridichii
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 50 ml otet
  • 100 ml lapte
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper
  • Zeama de lamaie
Mod de preparare
  • Pestele sarat, de preferat chilica sau hamsii, se pune la desarat cateva ore in apa rece si apoi in lapte. Dupa ce a mai  pierdut din sare, se curate, i se taie capul, coada si aripioarele si se eviscereaza. Pregatit astfel, pestele se aseaza pe un platou.
  • Salata verde, spalata si scursa, se taie fideluta si se aseaza de jur – imprejurul pestelui. Rosiile spalate se taie felioare, iar ridichiile rondele, se asaza pe un platou.
  • Se face un sos vinegreta din untdelemn, otet, cimbru, sare, piper, marar si patrunjel tocate marunt. Acest sos se toarna peste legume. Deasupra se asaza branza taiata felii si ceapa taiata rondele.
Sfat
  • Dupa preferinte, se poate inlocui otetul cu zeama de lamaie..
Bautura
  • Chardonnay



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu