Salata de peste cu telemea
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – aperitiv
- 300 g peste sarat
- 250 g telemea
- 3 – 4 rosii
- 2 cepe
- 1 salata verde
- 5 – 6 ridichii
- 50 ml ulei
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 50 ml otet
- 100 ml lapte
- Cimbru
- Sare
- Piper
- Zeama de lamaie
- Pestele sarat, de preferat
chilica sau hamsii, se pune la desarat cateva ore in apa rece si apoi in
lapte. Dupa ce a mai pierdut din sare, se curate, i se taie
capul, coada si aripioarele si se eviscereaza. Pregatit astfel, pestele se
aseaza pe un platou.
- Salata verde, spalata si scursa, se taie
fideluta si se aseaza de jur – imprejurul pestelui. Rosiile spalate se
taie felioare, iar ridichiile rondele, se asaza pe un platou.
- Se face un sos vinegreta din untdelemn, otet,
cimbru, sare, piper, marar si patrunjel tocate marunt. Acest sos se toarna
peste legume. Deasupra se asaza branza taiata felii si ceapa taiata
rondele.
- Dupa preferinte, se poate inlocui otetul cu zeama
de lamaie..
- Chardonnay


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu