Kiss Fm

luni, 15 octombrie 2012

Ciorba de loboda


Ciorba de loboda 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul intai 
Ingrediente
  • 1 kg de loboda
  • 1 l de bors
  • 2 l de apa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu ulei
  • Smantana sau iaurt
  • Sare
  • 1 ou
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare
  • Loboda se spala bine in 2 – 3 ape, dupa care se rup frunzele si varfurile tinere, se taie si se pune la fiert in apa clocotita impreuna cu ceapa tocata. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, dupa care se adauga uleiul si sarea dupa gust.
  • Se acreste cu borsul fiert separat si se poate drege cu smantana si galbenus de ou.
Sfat
  •  Deasupra se presara leustean verde, tocat marunt sau patrunjel.
Bautura
  • Tuica 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu