Ciorba de loboda
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul intai
- 1 kg de loboda
- 1 l de bors
- 2 l de apa
- 1 ceapa
- 2 linguri cu ulei
- Smantana sau iaurt
- Sare
- 1 ou
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura de patrunjel
- Loboda se spala bine in 2 – 3 ape, dupa care
se rup frunzele si varfurile tinere, se taie si se pune la fiert in apa
clocotita impreuna cu ceapa tocata. Se lasa sa fiarba la foc potrivit,
dupa care se adauga uleiul si sarea dupa gust.
- Se acreste cu borsul fiert separat si se
poate drege cu smantana si galbenus de ou.
- Deasupra se presara leustean verde,
tocat marunt sau patrunjel.
- Tuica


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu