Sarmale in foi de stevie
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – felul doi
- 1 kg carne tocata amestecata – porc si vita
- 3 cepe
- 1 cescuta cu orez
- 1 felie de franzela
- 5 linguri cu lapte
- 1 ou
- Sare
- Piper
- 4 linguri cu bulion
- 250 ml suc de rosii
- Foi de stevie
- Ulei
- Smantana
- Foile de stevie se oparesc usor in apa
clocotita cu sare. Ceapa
taiata marunt si orezul spalat se calesc in putin ulei. Se adauga carnea,
painea inmuiata in lapte, sarea, piperul, bulionul si se lasa la inabusit
cateva minute. Se lasa la racorit si se adauga oul. Cu aceasta compozitie
se umplu foile de stevie si se fac sarmalute cat mai mici.
- Acestea se asaza in cratita, se toarna apa si
suc de rosii si se dau la cuptor la foc potrivit..
- Se servesc cu smantana.
Bautura
- Vin rosu de buturuga


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu