Kiss Fm

luni, 15 octombrie 2012

Ficat ca la Sighet


Ficat ca la Sighet 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 40 de minute
  •  Gen – aperitiv  
Ingrediente
  • 700 g ficat de porc
  • 50 ml ulei
  • 200 g piersici din compot
  • 150 g maioneza
  • 50 g cascaval
  • Sare
  • Piper
  • 500 g cartofi
  • 200 g mazare conservata
  •  2 – 3 morcovi
  • 50 g unt
  • Patrunjel verde
Mod de preparare
  • Ficatul, dupa ce a fost curatat si spalat, se portioneaza cam doua felii petru o portie.
  • Cartofii curatati, spalti si taiati cuburi mai mari, se fierb in apa cu sare. Separat se pregateste un vas cu unt in care vom inabusi morcovii curatati, spalati si taiati cuburi, impreuna cu mazarea, piperul si un praf de sare. Ficatul portionat se inabusa in ulei si se asaza apoi intr-un vas de yena. Pe fiecare felie de ficat se asaza cate o feliuta de piersica, iar peste ele se pun maioneza si cascavalul ras. Se introduce vasul in cuptorul incins pentru 5 – 10 minute. Se serveste cald, cu garnitura de legume.  
Sfat
  •  Se orneaza cu patrunjel verde.
Bautura
  • Vin rosu de buturuga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu