Ficat ca la Sighet
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 40 de minute
- Gen – aperitiv
- 700 g ficat de porc
- 50 ml ulei
- 200 g piersici din compot
- 150 g maioneza
- 50 g cascaval
- Sare
- Piper
- 500 g cartofi
- 200 g mazare conservata
- 2 – 3 morcovi
- 50 g unt
- Patrunjel verde
- Ficatul, dupa ce a fost curatat si spalat, se
portioneaza cam doua felii petru o portie.
- Cartofii curatati, spalti si taiati cuburi
mai mari, se fierb in apa cu sare. Separat se pregateste un vas cu unt in
care vom inabusi morcovii curatati, spalati si taiati cuburi, impreuna cu
mazarea, piperul si un praf de sare. Ficatul portionat se inabusa in ulei
si se asaza apoi intr-un vas de yena. Pe fiecare felie de ficat se asaza
cate o feliuta de piersica, iar peste ele se pun maioneza si cascavalul
ras. Se introduce vasul in cuptorul incins pentru 5 – 10 minute. Se
serveste cald, cu garnitura de legume.
- Se orneaza cu patrunjel verde.
- Vin rosu de buturuga
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu