Crap cu scordolea de nuca
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
- 1 crap mare
- 2 catei de usturoi
- 1 pahar cu vin rosu
- Sare
- Patrunjel verde
- Ulei
- Boia de ardei dulce
- 100 g miez de nuca
- 5 catei de usturoi
- Miez de paine
- 1 lingura de otet
- Piper
- Sare
- 2 linguri de ulei
- Crapul se despica, se scot intestinele, se
spala si se sareaza. Se pune intr-o tava cu ulei si boia de ardei dulce.
Se da la cuptor si cand incepe sa sfaraie, se pune deasupra patrunjel
verde, tocat fin si usturoiul pisat. Pestele se stropeste din cand in cand
cu vin rosu, pentru a se fragezi.
- Separat, se amesteca nucile macinate cu
uleiul, usturoiul pisat, miezul de paine si otetul. Se freaca totul bine
pana ce devine o pasta, se sareaza si se pipereaa dupa gust. Se serveste
alaturi de crapul inabusit in vin.
- Se serveste cu mamaligura calda.
- Aligote


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu