Kiss Fm

luni, 15 octombrie 2012

Crap cu scordolea de nuca


Crap cu scordolea de nuca 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul doi 
Ingrediente
  • 1 crap mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin rosu
  • Sare
  • Patrunjel verde
  • Ulei
  • Boia de ardei dulce
         Scordolea
  • 100 g miez de nuca
  • 5 catei de usturoi
  • Miez de paine
  • 1 lingura de otet
  • Piper
  • Sare
  • 2 linguri de ulei
Mod de preparare
  • Crapul se despica, se scot intestinele, se spala si se sareaza. Se pune intr-o tava cu ulei si boia de ardei dulce. Se da la cuptor si cand incepe sa sfaraie, se pune deasupra patrunjel verde, tocat fin si usturoiul pisat. Pestele se stropeste din cand in cand cu vin rosu, pentru a se fragezi.
  • Separat, se amesteca nucile macinate cu uleiul, usturoiul pisat, miezul de paine si otetul. Se freaca totul bine pana ce devine o pasta, se sareaza si se pipereaa dupa gust. Se serveste alaturi de crapul inabusit in vin.
Sfat
  •  Se serveste cu mamaligura calda.
Bautura
  • Aligote 
 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu