Pastravi in sos picant
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
- 6 pastravi
- Sare
- Faina
- Zeama de lamaie
- Piper
·
100 ml
ulei
·
15 ml
sifon
·
50 ml
suc de lamaie
·
Sare
·
Patrunjel
tocat
·
½ de
lingurita cu boia iute
·
3
linguri cu bulion
Mod de preparare- Pastravii se curata de solzi, se eviscereaza,
se spala, dupa care se presara piper, sare si se stropesc cu zeama de
lamaie. Se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti, la foc moderat.
Se scot pastravii pe un platou si se prepara sosul. Astfel, pentru sos se
toarna toate ingredientele de mai sus (de la sos), si se amesteca pana se
omogenizeaza. Pastravii prajiti se servesc alaturi de acest sos picant –
acrisor.
- Se asezoneaza cu garnitura de cartofi
natur si cu verdeata.
- Zghihara


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu