Kiss Fm

duminică, 14 octombrie 2012

Pastravi in sos picant


Pastravi in sos picant 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul doi 
Ingrediente
  • 6 pastravi
  • Sare
  • Faina
  • Zeama de lamaie
  • Piper
  Sosul
·        100 ml ulei
·        15 ml sifon
·        50 ml suc de lamaie
·        Sare
·        Patrunjel tocat
·        ½ de lingurita cu boia iute
·        3 linguri cu bulion
Mod de preparare
  • Pastravii se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, dupa care se presara piper, sare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti, la foc moderat. Se scot pastravii pe un platou si se prepara sosul. Astfel, pentru sos se toarna toate ingredientele de mai sus (de la sos), si se amesteca pana se omogenizeaza. Pastravii prajiti se servesc alaturi de acest sos picant – acrisor.
Sfat
  •  Se asezoneaza cu garnitura de cartofi natur si cu verdeata.
Bautura
  • Zghihara


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu