Ciorba à la Grec
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul intai
- 1 kg pui
- 2.5 l apa
- 200 g morcovi
- 200 g albitura
- 100 g telina
- 200 g ceapa
- 100 g orez
- 250 g smantana
- 50 g faina
- 3 galbenusuri
- 100 ml ulei
- Sare de lamaie
- Sare
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- Puiul se proportioneaza, se spala si se pune
la fiert in apa cu sare. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma.
Zarzavaturile se curata,, se spala, se taie cubulete si se inabusa in ulei
cu putina apa. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la
fiert in apa sare, dupa care se adauga impreuna cu zarzavatul inabusit
peste pui. Puiul fiert se scoate, se dezoseaza si se taie cuburi, apoi se
adauga in supa orezul fiert si carnea maruntita.
- Se drege cu galbenusuri batute bine impreuna
cu smantana, faina si putina zeama de la supa. Se adauga dupa gust sare si
sare de lamaie.
- Se serveste cu verdeata tocata marunt.
- Tuica


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu