Kiss Fm

duminică, 14 octombrie 2012

Ciorba à la Grec


Ciorba à la Grec 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul intai
Ingrediente
  • 1 kg pui
  • 2.5 l apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 100 g orez
  • 250 g smantana
  • 50 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • Sare de lamaie
  • Sare
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare
  • Puiul se proportioneaza, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma. Zarzavaturile se curata,, se spala, se taie cubulete si se inabusa in ulei cu putina apa. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la fiert in apa sare, dupa care se adauga impreuna cu zarzavatul inabusit peste pui. Puiul fiert se scoate, se dezoseaza si se taie cuburi, apoi se adauga in supa orezul fiert si carnea maruntita.
  • Se drege cu galbenusuri batute bine impreuna cu smantana, faina si putina zeama de la supa. Se adauga dupa gust sare si sare de lamaie.
Sfat
  •  Se serveste cu verdeata tocata marunt.
Bautura
  • Tuica 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu