Clatite cu nuci caramelizate
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – desert
- 250 g faina
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 120 g zahar pudra
- Sare
- 250 g miez de nuca
- 80 g unt
- 1 lamaie
- Ulei
- Intr-un vas se amesteca faina cu 40 g zahar
pudra si putina sare. Se adauga ouale si se subtiaza cu lapte, turnand
cate putin, amestecand continuu, pana cand se omogenizeaza compozitia
pentru clatite. Se lasa la rece timp de 20 de minute. Se incinge putin
ulei intr-o tigaie si se coc clatitele.
- Intr-o cratita se topeste untul si apoi se
caramelizeaza restul de zahar, adaugandu-se la sfarsitul nucilor macinate.
Se amesteca bine si apoi se lasa la rece. Clatitele se servesc alaturi de
nucile caramelizate, stropindu-le cu zeama de lamaie si presarand zahar
pudra.
- Clatitele se pot reincalzi oricand in
cuptor, infasurandu-le in folie de aluminiu.
- Cagor


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu