Kiss Fm

duminică, 14 octombrie 2012


Ciorba de dovlecei cu iaurt
 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul intai 
Ingrediente
  • 500 g dovlecei
  • 2 – 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 telina
  • 70 g orez
  • Sare
  • Sare de lamaie
  • Vegeta
  • Marar sau patrunjel
  • 300 g iaurt
  •  Crutoane
Mod de preparare
  • Ceapa, morcovii si telina se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu o lingurita cu vegeta. Se fierbe circa 10 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dovleceii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se adauga in ciorba. Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga iaurtul si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se potriveste de sare si sare de lamaie, iar inainte de servire se presara verdeata toata marunt.
Sfat
  • Se serveste rece cu crutoane..
Bautura
  • Tuica 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu