Antricot de vita cu legume
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – felul doi
- 800 g antricot de vita
- 300 g ciuperci
- 5 – 6 rosii
- 150 g mazare
- 150 g fasole verde
- 2 cepe
- 500 ml supa de oase
- 900 g cartofi
- Patrunjel
- Boia dulce
- Piper macinat
- Sare
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu vin
- Antricotul se imparte in felii, se curata de
piele si se spala, apoi se bate si se sareaza. Ciupercile se spala si se
taie felii. Rosiile, curatate si ele de pielite si de seminte, se taie
rondele. Cepele se toaca marunt, iar cartofii, dupa ce au fost curatati,
spalati si taiati cuburi, se fierb in apa cu sare.
- Carnea se trece prin faina si se inabusa in
ulei cu putina supa de oase. In alt vas se inabusa ceapa in ulei incins,
in care s-a pus si putina supa de oase, dupa care adaugati faina dizolvata
in apa, boia si restul de supa. Se fierbe totul si se adauga peste carne.
Peste carnea aproape fiarta se pun ciupercile, mazarea, rosiile inabusite
in unt impreuna cu sarea, piperul si vinul. Se mai fierbe inca 10 minute.
Se serveste antricotul cald cu garnitura de legume.
- Se orneaza cu patrunjel verde.
- Pinot Noir


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu