Salata pariziana cu ton
Detalii necesare
- Cantitate – 8 portii
- Nivel – usor
- Timp – 45 de minute
- Gen – aperitiv
- 3 oua rascoape
- 400 g sunca
- 2 conserve de ton
- 1 conopida
- 4 cartofi
- 250 gr fasole
- 2 salate
- 1 ceapa
- 250 gr rosii
- 2 linguri otet
- Sare
- Piper
- 50 ml ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- Fasolea, cartofii, conopida si ouale se fierb
fiecare separat. Se prepara un sos din ulei, otet, sare si piper. Se
aseaza cartofii taiati felii pe o farfurie, iar langa ei se aseaza fasolea
verde taiata bucatele, apoi frunzele de salata pe care se pun bucatile de
ton si sunca taiata cubulete sau fasii. Apoi se pun feliile de oua,
presarate cu ceapa tocata. Se adauga si buchetelele de conopida, rosiile
feliate si patrunjelul tocat. La final se stropeste totul cu sosul
preparat si se da la frigider cateva minute.
- Se serveste rece.
- Muscat Ottonel

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu