Crochete de pui cu cartofi taranesti
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
- 300 gr carne de pui
- 5 cartofi
- 1 lingura cu unt
- 2 oua
- 3 linguri cu pesmet
- 2 linguri cu faina
- 150 ml ulei
- Sare
- Piper macinat
- 50 gr smantana
- Patrunjel verde
- Se curata bine carnea si se taie bucati cat
mai mici si mai subtiri. Separat, se bat intr-un castron ouale, iar
bucatile de pui se trec mai intai prin faina, apoi prin ou si pesmet, dupa
care se pun la prajit in tigaie cu ulei incins.
- Intre timp se curata cartofii, se taie
cubulete si se pun intr-o tava unsa cu putin unt si se adauga un praf de
sare si piper macinat. Se acopera tava cu folie de aluminiu, si se da la
cuptor 30 de minut. Cand sunt gata, cartofii se aseaza pe o farfurie langa
bucatile de pui.
- Se serveste cu verdeata tocata deasupra
sau cu smantana.
- Merlot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu