Kiss Fm

duminică, 14 octombrie 2012

Ciorba de varza acra


Ciorba de varza acra 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 45 de minute
  •  Gen – felul intai  
Ingrediente
  • 1 kg varza acra
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 50 g bulion
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri cu faina
  • 25 g unt
  • Sare
  • Piper
  • Smantana
Mod de preparare
  • Varza acra se spala si se taie fasii subtiri. Cepele, morcovul si telina se curata, se spala, se taie marunt si se calesc in putin ulei incins. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga bulionul, varza taiata si bine scursa de zeama. Se calesc impreuna, adaugand si putina apa calda daca este nevoie. Dupa ce varza s-a inmuiat, se adauga 1, 5 l de apa clocotita si se mai fierbe 20 – 25 de minute. Peste amestecul de varza se pune un sos preparat din faina calita in unt.
  • Se potriveste de sare, se mai adauga piper dupa gust si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Daca nu este suficient de acra, se mai poate adauga zeama de varza, fiarta insa separat.  
Sfat
  •  Se serveste calda, cu smantana.
Bautura
  • Tuica 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu