Ciorba de varza acra
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 45 de minute
- Gen – felul intai
- 1 kg varza acra
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 50 g bulion
- 50 ml ulei
- 2 linguri cu faina
- 25 g unt
- Sare
- Piper
- Smantana
- Varza acra se spala si se taie fasii subtiri.
Cepele, morcovul si telina se curata, se spala, se taie marunt si se
calesc in putin ulei incins. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga bulionul,
varza taiata si bine scursa de zeama. Se calesc impreuna, adaugand si
putina apa calda daca este nevoie. Dupa ce varza s-a inmuiat, se adauga 1,
5 l de apa clocotita si se mai fierbe 20 – 25 de minute. Peste amestecul
de varza se pune un sos preparat din faina calita in unt.
- Se potriveste de sare, se mai adauga piper
dupa gust si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Daca nu este suficient
de acra, se mai poate adauga zeama de varza, fiarta insa separat.
- Se serveste calda, cu smantana.
- Tuica
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu