Kiss Fm

marți, 16 octombrie 2012

Bezele cu crema de nuci


Bezele cu crema de nuci

Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – desert 
Ingrediente
       Compozitie
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g nuci pisate
  • Un varf de scortisoara pisata
       Crema

  • 1 pahar cu zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 100 g nuci pisate
  • 1 lingurita cu esenta de rom
  • Dulceata
  • Crema de ciocolata

Mod de preparare
  • Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, batand in continuare pana cand se intareste, dupa care se adauga nucile pisate si scortisoara amestecand usor pana cand compozitia se intareste. Cu o lingura sau cu o punga taiata putin la unul din capete, se toarna bezelele pe o tava presarata cu faina si se coc la foc foarte mic. Se scot din tava numai dupa ce s-au racit
  • Pentru crema se pune zaharul la topit la foc mic, dupa care se adauga laptele si nucile pisate. Se adauga o lingurita cu esenta de rom si se amesteca bine, pana ce se obtine o crema inchegata. Se pune crema la mijloc, lipindu-se bezelele doua cate doua.
Sfat
  •  Bezelele se pot umple si cu crema de ciocolata sau dulceata.
Bautura
  • Ciocolata calda



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu