Bezele cu crema de nuci
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – desert
Compozitie
- 4 albusuri
- 250 g zahar
- 100 g nuci pisate
- Un varf de scortisoara pisata
- 1 pahar cu zahar
- 1 pahar cu lapte
- 100 g nuci pisate
- 1 lingurita cu esenta de rom
- Dulceata
- Crema de ciocolata
Mod de preparare
- Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul,
batand in continuare pana cand se intareste, dupa care se adauga nucile
pisate si scortisoara amestecand usor pana cand compozitia se intareste.
Cu o lingura sau cu o punga taiata putin la unul din capete, se toarna
bezelele pe o tava presarata cu faina si se coc la foc foarte mic. Se scot
din tava numai dupa ce s-au racit
- Pentru crema se pune zaharul la topit la foc
mic, dupa care se adauga laptele si nucile pisate. Se adauga o lingurita
cu esenta de rom si se amesteca bine, pana ce se obtine o crema inchegata.
Se pune crema la mijloc, lipindu-se bezelele doua cate doua.
- Bezelele se pot umple si cu crema de
ciocolata sau dulceata.
- Ciocolata calda


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu