Ciulama de pui
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – usor
- Timp – 45 de minute
- Gen – felul doi
- Copanele si aripioare de la un pui
- 200 ml lapte
- 1 ceapa
- 2 linguri cu faina
- Sare
- 15 ml ulei
- mamaliguta
- Se fierbe carnea de pui in apa in care s-a
adaugat ceapa intreaga si putina sare. Se rumeneste faina intr-o cratita,
dupa care se toarna zeama in care a fiert puiul, amestecand in permanenta,
pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga laptele, uleiul si putina sare.
- Dupa cateva minute, se pun bucatile de pui si
se continua fierberea pana se ingroasa ciulamaua (sau, dupa preferinta,
carnea de pui se prajeste separat si se serveste alaturi de ciulama).
- Se serveste cu mamaliguta.
- Vin alb de buturuga


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu