Crap ialomitean
Detalii necesare
- Cantitate – 4portii
- Nivel – mediu
- Timp – 1 ora
- Gen – felul doi
- 600 g peste
- 1 kg rosii
- 4 – 5 cepe
- 100 ml ulei
- 2 linguri cu faina
- 50 ml vin rosu
- Cimbru
- Boia dulce
- Sare
- Piper
- Patrunjel
- Pestele curatat se spala si se portioneaza. Se
pune un praf de sare si se lasa jumatate de ora.
- Ceapa curatata si taiata marunt se inabusa in
ulei. Cand incepe sa se coloreze, se adauga pestele, apoi cimbrul, faina,
boia, piperul si rosiile curatate de pielite si seminte, taiate cubulete.
Vasul acoperit cu capac se lasa la foc domol pana cand zeama scade. Spre
sfarsit se adauga vinul. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel verde
tocat.
- Se poate servi cald sau rece.
- Feteasca Regala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu