Kiss Fm

luni, 15 octombrie 2012

Crap ialomitean


Crap ialomitean 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 1 ora
  •  Gen – felul doi  
Ingrediente
  • 600 g peste
  • 1 kg rosii
  • 4 – 5 cepe
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu faina
  • 50 ml vin rosu
  • Cimbru
  • Boia dulce
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel
Mod de preparare
  • Pestele curatat se spala si se portioneaza. Se pune un praf de sare si se lasa jumatate de ora.
  • Ceapa curatata si taiata marunt se inabusa in ulei. Cand incepe sa se coloreze, se adauga pestele, apoi cimbrul, faina, boia, piperul si rosiile curatate de pielite si seminte, taiate cubulete. Vasul acoperit cu capac se lasa la foc domol pana cand zeama scade. Spre sfarsit se adauga vinul. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel verde tocat.
Sfat
  •  Se poate servi cald sau rece.
Bautura
  • Feteasca Regala


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu