Kiss Fm

luni, 15 octombrie 2012

Bors din cap de crap


Bors din cap de crap 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul intai  
Ingrediente
  • 1 kg capete de crap
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 4 – 5 rosii
  • Radacina de patrunjel
  • 50 g orez
  • 1 fir de praz
  • 1 l bors
  • Leustean
  • Sare
  • Piper
  • Smantana
  • 1 galbenus
Mod de preparare
  • Ceapa si prazul, curatate si spalate, se toaca marunt si se pun intr-o oala. Se adauga ardeiul gras taiat fideluta, morcovii si albitura rase, precum si orezul ales si spalat. Oala, in care s-au pus 1.5 l apa rece si sare, se pune la fiert.
  • Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga capetele de crap curatate (dupa ce au fost scoase osul amar si branhiile), rosiile tocate marunt, piperul si borsul fiert separat. Se fierbe 15 minute dupa care se ia de pe foc si se adauga leusteanul taiat marunt.
Sfat
  •  Borsul poate fi dres cu galbenus sau cu smantana.
Bautura
  • Feteasca Alba



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu