Bors din cap de crap
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul intai
- 1 kg capete de crap
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 2 cepe
- 4 – 5 rosii
- Radacina de patrunjel
- 50 g orez
- 1 fir de praz
- 1 l bors
- Leustean
- Sare
- Piper
- Smantana
- 1 galbenus
- Ceapa si prazul, curatate si spalate, se
toaca marunt si se pun intr-o oala. Se adauga ardeiul gras taiat fideluta,
morcovii si albitura rase, precum si orezul ales si spalat. Oala, in care
s-au pus 1.5 l apa rece si sare, se pune la fiert.
- Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se
adauga capetele de crap curatate (dupa ce au fost scoase osul amar si
branhiile), rosiile tocate marunt, piperul si borsul fiert separat. Se
fierbe 15 minute dupa care se ia de pe foc si se adauga leusteanul taiat
marunt.
- Borsul poate fi dres cu galbenus sau cu
smantana.
- Feteasca Alba


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu