Prajitura cu prune
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – desert
- 1 kg de prune
- 2 linguri cu smantana
- 2 oua
- 100 g zahar
- 1 praf de scortisoara
·
300 g
zahar
·
150 g
unt
·
3
galbenusuri
·
300 g
faina
Mod de preparare- Prunele se spala si se curata de samburi si
de pielite, se presara putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa
stea cateva ore. Intre timp se face un aluat din faina, zahar, galbenusuri
si unt. Se framanta bine, se intinde o foaie de grosimea unui deget si se
aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste coca se aseaza
prunele scurse.
- Deasupra prunelor se toarna o compozitie,
formata din smantana, doua galbenusuri, zahar si doua albusuri batute
spuma. Prajitura se coace la foc potrivit in cuptor preincalzit.
- Se pudreaza cu zahar vanilat.
- Grasa de Cotnari


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu