Kiss Fm

duminică, 14 octombrie 2012

Prajitura cu prune


Prajitura cu prune


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 90 de minute
  •  Gen – desert 
Ingrediente
  • 1 kg de prune
  • 2 linguri cu smantana
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 praf de scortisoara
Aluatul
·        300 g zahar
·        150 g unt
·        3 galbenusuri
·        300 g faina
Mod de preparare
  • Prunele se spala si se curata de samburi si de pielite, se presara putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea cateva ore. Intre timp se face un aluat din faina, zahar, galbenusuri si unt. Se framanta bine, se intinde o foaie de grosimea unui deget si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste coca se aseaza prunele scurse.
  • Deasupra prunelor se toarna o compozitie, formata din smantana, doua galbenusuri, zahar si doua albusuri batute spuma. Prajitura se coace la foc potrivit in cuptor preincalzit.
Sfat
  •  Se pudreaza cu zahar vanilat.
Bautura
  • Grasa de Cotnari


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu