Prajitura fina cu ness
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – desert
Blat
- 1 pachet de margarina
- 200 g nuci
- 6 albusuri
- 400 g zahar
- 100 g faina
- Rom, vanilie
·
200 g unt
·
50 g zahar pudra
·
2 linguri cu ness
·
3 galbenusuri
·
Fulgi
de ciocolata si nuca de cocos
Mod de preparare- Margarina se amesteca cu zaharul, cu nucile
macinate, cu romul si vanilia, dupa care se pun albusurile batute spuma si
faina. Se bate bine totul, compozitia obtinuta punandu-se intr-o tava unsa
cu margarina si tapetata cu faina. Se da la cuptor, la foc potrivit.
- Intre timp, se pregateste crema. Se freaca
untul spuma, se adauga zaharul, nessul si apoi, pe rand, galbenusurile. Se
continua frecarea, pana ce se dizolva tot nessul. Blatul racit se taie in
doua si se umple cu crema de ness obtinuta.
- Se orneaza cu fulgi de ciocolata si de
nuca de cocos.
- Cappuccino


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu