Kiss Fm

marți, 18 septembrie 2012

Ciorba transilvaneana



Ciorba transilvaneana 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 10 portii
  •  Nivel – dificil
  •  Timp – 70 de minute
  •  Gen – felul intai  
Ingrediente
  • 400 gr de carne afumata
  • 100 gr slanina afumata
  • 400 gr frunze de gulii si varza amestecate
  • 2 linguri untura de porc
  • 6 linguri de faina
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de marar
  • 250 ml lapte acru
  • 4 oua
Mod de preparare
  • Carnea si slanina se pun la fiert in 2 l de apa si se lasa sa fiarba 1 ora. Frunzele de gulii si varza se oparesc, se taie fideluta si se prajesc cu ceapa tocata intr-o cratita cu o lingura de untura incinsa. Cu cea de-a doua lingura de untura se prajeste faina, care se stinge cu zeama din fiertura si se toarna peste ceapa si frunzele oparite.
  • Se amesteca cu restul de ciorba clocotind. Separat se bat ouale ce 2 linguri de faina, pana iese o pasta. Se sareaza si se vor turna incet, incet in oala cu ciorba clocotita.
Sfat
  •  La sfarsit se adauga mararul si usturoiul frecat cu sare si lapte acru..
Bautura
  • Vin alb de buturuga
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu