Ciorba transilvaneana
Detalii necesare
- Cantitate – 10 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 70 de minute
- Gen – felul intai
- 400 gr de carne afumata
- 100 gr slanina afumata
- 400 gr frunze de gulii si varza amestecate
- 2 linguri untura de porc
- 6 linguri de faina
- 1 ceapa
- 1 legatura de marar
- 250 ml lapte acru
- 4 oua
- Carnea si slanina se pun la fiert in 2 l de apa si se lasa sa fiarba 1 ora. Frunzele de gulii si varza se oparesc, se taie fideluta si se prajesc cu ceapa tocata intr-o cratita cu o lingura de untura incinsa. Cu cea de-a doua lingura de untura se prajeste faina, care se stinge cu zeama din fiertura si se toarna peste ceapa si frunzele oparite.
- Se amesteca cu restul de ciorba clocotind. Separat se bat ouale ce 2 linguri de faina, pana iese o pasta. Se sareaza si se vor turna incet, incet in oala cu ciorba clocotita.
- La sfarsit se adauga mararul si usturoiul frecat cu sare si lapte acru..
- Vin alb de buturuga

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu