Kiss Fm

luni, 24 septembrie 2012

Tocana macelareasca



Tocana macelareasca 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 10 portii
  •  Nivel – dificil
  •  Timp – 1 ora
  •  Gen – felul doi 
Ingrediente
  • 200 gr carne de porc
  • 200 gr de carne de vita
  • 50 gr costita afumata
  • 500 gr cartofi
  • 60 ml ulei
  • 1 lingura bulion
  • 2 cepe
  • 50 ml vin alb
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sare
  • Piper
Mod de preparare
  • Carnea se curata, se spala, se taie in bucati mici si se presara cu sare. Apoi se inabusa in ulei incins, cu putina apa. Se adauga ceapa curatata, spalata si taiata feliute. Cand s-a inmuiat, se adauga costita taiata fasii, usturoiul pisat, bulionul, piperul si cimbrul, se comlpleteaza cu apa calduta si se lasa la foc potrivit aproximativ o ora.
  • Intre timp se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se fierb in apa clocotita cu sare. Cand tocana este gata se adauga vinul, se amesteca si se ia de pe foc.
Sfat
  •  Se serveste cu garnitura de cartofi si patrunjel tocat marunt.
Bautura
  • Cabarnet 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu