Tocana macelareasca
Detalii necesare
- Cantitate – 10 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 1 ora
- Gen – felul doi
- 200 gr carne de porc
- 200 gr de carne de vita
- 50 gr costita afumata
- 500 gr cartofi
- 60 ml ulei
- 1 lingura bulion
- 2 cepe
- 50 ml vin alb
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- Sare
- Piper
- Carnea se curata, se spala, se taie in bucati
mici si se presara cu sare. Apoi se inabusa in ulei incins, cu putina apa.
Se adauga ceapa curatata, spalata si taiata feliute. Cand s-a inmuiat, se
adauga costita taiata fasii, usturoiul pisat, bulionul, piperul si
cimbrul, se comlpleteaza cu apa calduta si se lasa la foc potrivit
aproximativ o ora.
- Intre timp se curata cartofii, se spala, se
taie in felii si se fierb in apa clocotita cu sare. Cand tocana este gata
se adauga vinul, se amesteca si se ia de pe foc.
- Se serveste cu garnitura de cartofi si
patrunjel tocat marunt.
- Cabarnet


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu