Pulpa de berbec cu varza
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 1 ora
- Gen – felul doi
- 600 gr pulpa de berbec
- 1 kg varza murata
- 100 gr untura
- 1 ceapa
- 1 lingura de bulion
- 3 rosii
- Sare
- Foi de dafin
- Cimbru
- Piper boabe
- Boia dulce de ardei
- Se curata pulpa de berbec, se spala, se portioneaza, se opareste in apa clocotita, se da printr-un jet de apa rece si se presara cu sare, apoi se inabusa in untura incinsa cu 2 linguri de apa.
- Varza se spala, se curata si se taie fideluta. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata si se taie in felii. Dupa ce s-a inabusit carnea, se pun in cratita varza si bulionul diluat cu putina apa, lasandu-se sa mai fiarba o jumatate de ora. Apoi se adauga condimentele, se completeaza cu apa, se acopera cratita si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 2 ore. Cand e aproape gata, se adauga rosiile.
- Se serveste calda, cu cimbru si boia dulce presarate pe deasupra.
- Vodka

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu