Kiss Fm

marți, 18 septembrie 2012

Mucenici muntenesti



Mucenici muntenesti 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – dificil
  •  Timp – 90 de minute
  •  Gen – desert 
Ingrediente
  • Faina
  • Apa
  • Sare
  • Nuca macinata
  • Zahar
  • Scortisoara
Mod de preparare
  • Se face un aluat tare din faina, apa si putina sare. Se framanta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucati din aluat, si se formeaza din fiecare suluri. Din ele se modeleaza covrigi sau opturi, care se lasa o ora la uscat.
  • Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se pun in tava opturile de aluat. Inainte de a se da la cuptor, se presara cu nuca tocata, zahar si scortisoara, dupa care se lasa la foc mic pana ce se coc. Se mai scot din cand in cand si se incearca mucenicii cu o scobitoare pentru a se vedea daca s-au copt.
Sfat
  •  Se pot pudra cu zahar.
Bautura
  • Vin rosu de buturuga
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu