Mucenici muntenesti
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 90 de minute
- Gen – desert
- Faina
- Apa
- Sare
- Nuca macinata
- Zahar
- Scortisoara
- Se face un aluat tare din faina, apa si putina sare. Se framanta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucati din aluat, si se formeaza din fiecare suluri. Din ele se modeleaza covrigi sau opturi, care se lasa o ora la uscat.
- Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se pun in tava opturile de aluat. Inainte de a se da la cuptor, se presara cu nuca tocata, zahar si scortisoara, dupa care se lasa la foc mic pana ce se coc. Se mai scot din cand in cand si se incearca mucenicii cu o scobitoare pentru a se vedea daca s-au copt.
- Se pot pudra cu zahar.
- Vin rosu de buturuga

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu