Fursecuri cu crema de ciocolata
Detalii necesare
- Cantitate – 8 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 1 ora
- Gen – desert
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 100 ml lapte
- 5 oua
- 75 gr unt
- 250 gr alune
- 50 gr ciocolata menaj
- Alunele se curata si se piseaza cat mai marunt posibil. Se amesteca zaharul cu faina, 25 gr de unt si laptele, apoi cele 5 galbenusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine compozitia. Cu ajutorul unui cornet se toarna mici gramajoare din acest aluat intr-o tava, care a fost in prealabil acoperita cu o coala de hartie pentru copt. Se incinge cuptorul si se introduce tava, lasandu-se la foc potrivit pana se rumenesc fursecurile.
- Intre timp, se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu alunele si cu untul ramas. Fursecurile se vor lipi doua cate doua cu aceasta crema.
- Pentru un efect deosebit se pudeaza cu putin zahar farin.
- Cabarnet

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu