Madlene cu migdale
Detalii necesare
- Cantitate – 10 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 70 de minute
- Gen – desert
- 150 gr zahar
- 200 gr faina
- 200 gr unt
- 3 oua
- 10 gr drojdie de bere
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 sticluta esenta de migdale
- Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul tos si cu cel vanilat. Drojdia se subtiaza cu putina apa, se amesteca bine cu faina, apoi cu ouale si zaharul, turnand si esenta de migdale. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul, care a fost in prealabil inmuiat la aburi, frecat spuma si racit.
- Formele pentru madlene se ung bine cu unt, se presara cu faina, apoi se toarna compozitia si se dau la cuptor, cel mult 15 minute.
- Se servesc reci si sunt potrivite si la cafeaua de dimineata.
- Merlot

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu