Nuga moldoveneasca
Detalii necesare
- Cantitate – 12 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 2 ore
- Gen – desert
- 2 foi napolitane
- 150 gr miez de nuca
- 250 gr miere
- 150 gr unt
- 4 oua
- 1 pliculet zahar vanilat
- Se toarna jumatate din cantitatea de miere pe fundul unui vas si se pune la foc mic, se lasa pana incepe sa se topeasca si se adauga miezul de nuca, taiat in sferturi. Cand nucile se rumenesc, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se piseaza fin nucile. In alta cratita se incinge untul impreuna cu mierea ramasa, adaugand, treptat, galbenusurile, unul cate unul, miezul de nuca si zaharul vanilat. Se amesteca compozitia mereu, lasand sa se rumeneasca bine amestecul
- Cu aceasta compozitie se umplu foile de napolitane, presand-o usor pe cea de deasupra, pentru a se intinde uniform umplutura.
- Se serveste dupa se s-a racit, taiata in bucati.
- Ceai verde


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu