Mancare de mazare cu sos se smantana
Detalii necesare
- Cantitate – 8 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – felul doi
- 800 gr de mazare verde
- 100 ml ulei
- 2 linguri de faina
- 2 cepe
- 2 linguri de bulion
- 1 lingura de zahar
- Marar
- Sare
Sosul
·
100 gr unt
·
200 gr faina
·
200 gr smantana
·
200 gr mustar
Mod de preparare- Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pune ceapa la prajit. Se amesteca si faina, se adauga bulionul, zaharul si se lasa la fiert cu putina apa.
- Separat se face sosul de smantana astfel: se infierbanta untul, se adauga faina, apoi se caleste. Se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba cateva minute. Intre timp se amesteca mazarea fiarta separat in sosul de bulion si se adauga apoi si sosul de smantana si mararul. Se da la cuptor, unde se lasa 20 de minute.
- Se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.
- Muscat Ottonel


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu