Kiss Fm

luni, 24 septembrie 2012

Calamar in sos picant


Calamar in sos picant 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul doi 
Ingrediente
·        500 gr de felii de calamar
·        600 gr rosii
·        50 gr faina
·        Sare
·        Piper
·        Curry
·        3 linguri de ulei

Mod de preparare
  • Calamarul gata fiert se da prin faina si se rumeneste putin intr-o tigaie cu ulei incins. Apoi se scoate si se lasa cateva minute la scurs.
  • Intre timp se prepara un sos de rosii astfel: se oparesc rosiile in apa clocotita, se curata de pielite si de seminte, iar apoi se dau pe razatoare si se pun la fiert un sfert de ora. Se pune si uleiul la incins, iar cand este fierbinte se adauga faina, care se stinge apoi cu zeama in care au fiert rosiile. Se adauga sarea, piperul si curry, apoi se lasa la fiert, amestecand mereu, pana se ingroasa. Cand sosul este gata, se ia de pe foc si se adauga in el felii de calamar.
Sfat
  •  Se poate servi cu ardei iute.
Bautura
  • Sherry 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu