Calamar in sos picant
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
·
500 gr
de felii de calamar
·
600 gr
rosii
·
50 gr
faina
·
Sare
·
Piper
·
Curry
·
3
linguri de ulei
Mod de preparare
- Calamarul gata fiert se da prin faina si se
rumeneste putin intr-o tigaie cu ulei incins. Apoi se scoate si se lasa
cateva minute la scurs.
- Intre timp se prepara un sos de rosii astfel:
se oparesc rosiile in apa clocotita, se curata de pielite si de seminte,
iar apoi se dau pe razatoare si se pun la fiert un sfert de ora. Se pune
si uleiul la incins, iar cand este fierbinte se adauga faina, care se
stinge apoi cu zeama in care au fiert rosiile. Se adauga sarea, piperul si
curry, apoi se lasa la fiert, amestecand mereu, pana se ingroasa. Cand
sosul este gata, se ia de pe foc si se adauga in el felii de calamar.
- Se poate servi cu ardei iute.
- Sherry


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu