Kiss Fm

luni, 17 septembrie 2012

Chiftelute cu tarhon si sos de smantana




Chiftelute cu tarhon si sos de smantana
 
Detalii necesare
  •  Cantitate – 10 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 50 de minute
  •  Gen – felul doi  
Ingrediente
  • 400 gr carne de vaca
  • 200gr carne de porc
  • O lingura de faina
  • 200 gr cartofi
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 400 gr smantana
  • Otet
  • Patrunjel verde
  • Sare
  • Piper macinat
  • tarhon
Mod de preparare
  • Se curata ceapa si se opareste. Carnea se spala si se toaca impreuna cu ceapa. Se amesteca cu cartofii curatati si rasi, sarea, piperul, oul, patrunjelul verde taiat marunt. Compozitia obtinuta se modeleaza in forma rotunda folosind faina.
  • Chiftelutele se pun intr-o tava unsa cu ulei si se toarna smantana. Tarhonul se adauga cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor.
Sfat
  •  Chiftelutele se servesc fierbinti, cu diferite garnituri.
Bautura
  • Pinot Gris

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu