Iahnie de fasole cu afumatura
Detalii necesare
- Cantitate – 8 portii
- Nivel – usor
- Timp – 90 de minute
- Gen – felul doi
- 400 gr fasole alba
- 150 gr pastrami afumata
- 100 gr carnati afumati
- 100 gr costita afumata
- 300 gr ciolan
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 legatura de marar
- 1 legatura de tarhon
- 150 ml vin alb
- 100 ml bulion
- Foi de dafin
- Boia de ardei
- Sare
- Piper
- Se fierbe fasolea impreuna cu pastrami,
ciolanul si piperul in 3 l de apa. Se adauga ceapa tocata marunt si
morcovul ras, carnatii si costita taiate bucati, tarhonul tocat si vinul.
Apoi se adauga si bulionul, boia de ardei si foaia de dafin si se lasa sa
fiarba cel putin 30 de minute. Se ia de pe foc si se mai pune putina apa,
sare, apoi se da la cuptor si se lasa pana ce scade.
- Se serveste fierbinte cu marar tocata
deasupra.
- Pinot Noir


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu