Placinta daneza cu mere
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 90 de minute
- Gen – desert
·
750 gr
faina
·
250 gr
margarina
·
1 ou
·
Lapte
·
8 mere
mari curatate
·
2
lingurite cu praf de scortisoara
·
200 gr
zahar
·
Sare
Mod de preparare
- Se pun faina, sarea si margarina intr-un castron si se amesteca. Se separa
albusul de galbenus, iar in galbenusul batut se adauga atat lapte, incat
sa se obtina 200 gr de lichid. Se pune lichidul peste coca si se framanta
bine, iar compozitia se imparte in doua.
- Se intinde prima parte si se pune in tava de
copt. Se amesteca merele rase cu zaharul si scortisoara, iar compozitia se
pune peste coca din tava. Se acopera cu cealalta jumatate de coca, se
traseaza romburi si se unge cu albusul ramas de la ou. Se coace la foc
domol pana capata culoarea maro deschis.
- Se pudreaza zahar pudra.
- Cafea


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu