Kiss Fm

luni, 24 septembrie 2012

Placinta daneza cu mere


Placinta daneza cu mere 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – dificil
  •  Timp – 90 de minute
  •  Gen – desert 
Ingrediente
·        750 gr faina
·        250 gr margarina
·        1 ou
·        Lapte
·        8 mere mari curatate
·        2 lingurite cu praf de scortisoara
·        200 gr zahar
·        Sare

Mod de preparare
  • Se pun faina, sarea si margarina intr-un  castron si se amesteca. Se separa albusul de galbenus, iar in galbenusul batut se adauga atat lapte, incat sa se obtina 200 gr de lichid. Se pune lichidul peste coca si se framanta bine, iar compozitia se imparte in doua.
  • Se intinde prima parte si se pune in tava de copt. Se amesteca merele rase cu zaharul si scortisoara, iar compozitia se pune peste coca din tava. Se acopera cu cealalta jumatate de coca, se traseaza romburi si se unge cu albusul ramas de la ou. Se coace la foc domol pana capata culoarea maro deschis.
Sfat
  •  Se pudreaza zahar pudra.
Bautura
  • Cafea




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu