Kiss Fm

luni, 17 septembrie 2012

Cornulete ca la Cluj



Cornulete ca la Cluj 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 12 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 80 de minute
  •  Gen – desert  
Ingrediente
  • 200 gr margarina
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar tos
  • 200 gr nuci
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lamaie
  • sare
Mod de preparare
  • Nucile se pun pe plita cuptorului incins, lasandu-se cam 10 minute sa se coaca, apoi se scot si, dupa ce se mai racesc, se curate, iar miezul se da prin masina de tocat. Se amestecs faina cu praful de copt, apoi se freaca bine cu margarina, zaharul tos sic el vanilat, coaja rasa de la o lamaie si n varf de cutit de sare.
  • Se framanta aluatul, se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca, apoi se intinde o foaie groasa de 3 – 4 milimetrii, din care se taie patrate cu latura de 5 centimetrii. Se asterne pe fiecare bucata de aluat cate putin miez de nuca, apoi se ruleaza pe diagonala si se dau la cuptor intr-o tava unsa cu putina margarina. 
Sfat
  • Dupa ce s-au racit se pudreaza cu putin zahar farin

Bautura
  • Cahor

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu