Strudel special cu ciocolata
Detalii necesare
- Cantitate – 8 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – desert
Aluat:
- 250 gr faina
- 1 lingura ulei
- 1 galbenus
- Sare
- 125 ml apa
Umplutura
·
3 oua
·
100 gr
unt
·
100 gr
zahar
·
100 ml smantana
·
200 gr
ciocolata
·
60 gr
unt lichid
·
1 praf
budinca vanilie
·
Stafide
·
Zeama de
lamaie
Mod de preparare
- Se amesteca toate ingredientele pentru aluat
si se framanta un aluat care se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Se
separa albusurile de galbenus, si se bat albusurile spuma. Se amesteca
untul, galbenusurile, zaharul si zeama de lamaie, pana ce devin o masa
cremoasa. Intre timp se amesteca smantana cu praful de budinca si se
incorporeaza in masa de galbenusuri. Se adauga albusurile batute spuma,
stafidele si ciocolata topita.
- Din aluatul facut se intinde o foaie, se pune
compozitia de ciocolata pe foaie, apoi se ruleaza. Se da la copt, unde se
lasa 20 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate, se unge cu unt lichid si se
mai lasa cateva minute.
- Se taie rulouri si se presara cu zahar
pudra.
- Cappuccino


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu