Kiss Fm

luni, 24 septembrie 2012

Strudel special cu ciocolata


Strudel special cu ciocolata 


Detalii necesare
  •  Cantitate – 8 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 90 de minute
  •  Gen – desert 
Ingrediente
          Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 galbenus
  • Sare
  • 125 ml apa
Umplutura
·        3 oua
·        100 gr unt
·        100 gr zahar
·        100 ml smantana
·        200 gr ciocolata
·        60 gr unt lichid
·        1 praf budinca vanilie
·        Stafide
·        Zeama de lamaie

Mod de preparare
  • Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta un aluat care se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenus, si se bat albusurile spuma. Se amesteca untul, galbenusurile, zaharul si zeama de lamaie, pana ce devin o masa cremoasa. Intre timp se amesteca smantana cu praful de budinca si se incorporeaza in masa de galbenusuri. Se adauga albusurile batute spuma, stafidele si ciocolata topita.
  • Din aluatul facut se intinde o foaie, se pune compozitia de ciocolata pe foaie, apoi se ruleaza. Se da la copt, unde se lasa 20 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate, se unge cu unt lichid si se mai lasa cateva minute.
Sfat
  •  Se taie rulouri si se presara cu zahar pudra.
Bautura

  • Cappuccino 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu