Limba cu masline
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 70 de minute
- Gen – felul doi
- 600 gr limba de porc
- 2 cepe
- 2 linguri de bullion
- 1 lingura de faina
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 200 gr masline
- 1 lamaie
- Piper boabe
- Piper macinat
- Foi de dafin
- Sare
- Limba se curata, se spala si se opareste in apa clocotita, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Cand e fiarta bine, se scoate si se portioneaza. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt, apoi se pune intr-o cratita cu ulei fierbinte, sa se clateasca.
- Bulionul si faina se dizolva intr-o cana de zeama in care a fiert limba si se toarna peste ceapa. Se amesteca, apoi se adauga limba, maslinele, foile de dafin, boabele de piper si vinul. Se da la cuptor o jumatate de ora la foc moale.
- Cand se scoate din cuptor se stropeste cu zeama de lamaie si se potriveste de sare si piper.
- Pinot Gris

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu