Kiss Fm

luni, 17 septembrie 2012

Limba cu masline



Limba cu masline 

Detalii necesare
  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 70 de minute
  •  Gen – felul doi  
Ingrediente
  • 600 gr limba de porc
  • 2 cepe
  • 2 linguri de bullion
  • 1 lingura de faina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 200 gr masline
  • 1 lamaie
  • Piper boabe
  • Piper macinat
  • Foi de dafin
  • Sare
Mod de preparare
  • Limba se curata, se spala si se opareste in apa clocotita, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Cand e fiarta bine, se scoate si se portioneaza. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt, apoi se pune intr-o cratita cu ulei fierbinte, sa se clateasca.
  • Bulionul si faina se dizolva intr-o cana de zeama in care a fiert limba si se toarna peste ceapa. Se amesteca, apoi se adauga limba, maslinele, foile de dafin, boabele de piper si vinul. Se da la cuptor o jumatate de ora la foc moale.
Sfat
  •  Cand se scoate din cuptor se stropeste cu zeama de lamaie si se potriveste de sare si piper.
Bautura
  • Pinot Gris

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu