Ciorba de oase de porc
Detalii necesare
- Cantitate – 10 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 1 ora
- Gen – felul intai
- 1 kg oase de porc
- 100 gr orez
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 1 l zeama de varza
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de leustean
- Sare
- Piper
- Oasele se spala bine, apoi se sparg in bucati cu grija sa nu ramana aschii, apoi se fierb in apa rece cu sare. Se aduna spuma, dupa care se lasa focul mic, continuand fierberea pentru aproximativ 2 ore. Orezul se alege, se spala si se lasa sa se usuce.
- Zarzavaturile se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se adauga in oala impreuna cu orezul. Se fierbe zeama de varza, se strecoara si se toarna in ciorba in momentul in care orezul este fiert. Se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se potriveste de sare si piper.
- Se serveste fierbinte, cu verdeata tocata marunt si ardei iute.
- Tuica

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu