Ciuperci cu ochiuri romanesti
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 20 de minute
- Gen – aperitiv
- 500 gr ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 lingura de margarina
- 4 oua
- 1 lingura de otet
- Sare
- Piper
- Ciupercile se curate, se spala si se taaie
lame. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori, apoi se caleste
intr-o tigaie cu margarina incinsa. In momentul in care se ingalbeneste
usor, se adauga ciupercile si se lasa sa se inabuse, adaugand cate putina
apa cand trebuie sa se inmoaie.
- Se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa sa
fiarba in continuare la foc mic, pana scade zeama. Se pune pe foc un vas
in care s-au turnat o cana de apa cu o lingura de otet. Se adauga ouale,
unul cate unul, lasandu-se pana se incheaga.
- Se servesc calde, ochiurile fiind
asezate pe un strat de ciuperci.
- Busuioaca


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu