Kiss Fm

luni, 24 septembrie 2012

Ciuperci cu ochiuri romanesti



Ciuperci cu ochiuri romanesti


Detalii necesare
  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 20 de minute
  •  Gen – aperitiv 
Ingrediente
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de margarina
  • 4 oua
  • 1 lingura de otet
  • Sare
  • Piper
Mod de preparare
  • Ciupercile se curate, se spala si se taaie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori, apoi se caleste intr-o tigaie cu margarina incinsa. In momentul in care se ingalbeneste usor, se adauga ciupercile si se lasa sa se inabuse, adaugand cate putina apa cand trebuie sa se inmoaie.
  • Se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa sa fiarba in continuare la foc mic, pana scade zeama. Se pune pe foc un vas in care s-au turnat o cana de apa cu o lingura de otet. Se adauga ouale, unul cate unul, lasandu-se pana se incheaga.
Sfat
  •  Se servesc calde, ochiurile fiind asezate pe un strat de ciuperci.
Bautura
  • Busuioaca 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu