Cartofi taranesti
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – usor
- Timp – 45 de minute
- Gen – felul doi
·
4 cartofi mari
·
Sare
·
Piper
·
5 catei de usturoi
·
Ulei
·
Smantana
Mod de preparare
- Cartofii spalati si curatati se taie cubulete
si se pun intr-o tava unsa, se sareaza si se pipereaza. Se acopera tava cu
o folie de aluminiu si se da la cuptor.
- Intre timp se zdrobeste usturoiul si se
freaca cu cateva picaturi de ulei, pana se formeaza o pasta. Dupa ce se
scot cartofii din cuptor, se toarna peste ei sosul de usturoi si putina
smantana.
- Se pot adauga in tava si bucatele de
slanina, amestecata printre cartofi, pentru mai multa savoare.
- Vin alb de buturuga


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu