Kiss Fm

marți, 18 septembrie 2012

Tocana ardeleneasca de vitel



Tocana ardeleneasca de vitel
 
Detalii necesare
  •  Cantitate – 8 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 80 de minute
  •  Gen – felul doi  
Ingrediente
  • 400 gr de carne de vitel
  • 3 cepe
  • 500 gr cartofi
  • 2 morcovi
  • 100 gr mazare
  • 100 ml ulei
  • 100 gr smantana
  • 400 ml supa de oase
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce
Mod de preparare
  • Carnea se curata, se spala, se taie in bucati si se inabusa in doua linguri de ulei si putina supa de oase. Ceapa si morcovii se curata, se spala se taie julien si se inabusa separat, in aceleasi cantitati de ulei si supa. Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce si se stinge cu restul de supa.
  • Cand s-au fiert legumele, se pun bucatile de carne si mazarea, lasandu-se la fiert inca un sfert de ora. Intre timp, se fierb cartofii curatati, spalati si taiati cubulete in apa si sare.   
Sfat
  •  Tocana se serveste calda, insotita de cartofi nature si de cate o lingura de smantana deasupra.
Bautura
  • Vin de buturuga


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu