Toba
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 60 de minute
- Gen – aperitiv
Ingrediente
- 1 limba de porc fiarta si curatata
- Urechile
- Picioarele curatate
- Ficat
- Muschi
- Carnea de la gat
- Slanina
- Boabe de piper
- Sare
- 1 stomac de porc
Mod de preparare
- Toate specialitatile de carne, sarea si
piperul boabe, se pun intr-o oala cu apa rece, sa fiarba la foc mic. Dupa
ce au fiert, se taie bucatele carnea, ficatul, limba, urechile si se
amesteca cu feliute de slanina, cu condimente, sare zeama in care au fiert
si care trebuie sa fie foarte concentrata. In stomacul gata pregatit se
introduce compozitia de carne si condimente si se coase. Se pune apoi in
oala in care a fiert carnea si se fierbe. Cand e fiert bine, se scoate si
se asaza intre doua funduri de lemn cu o greutate deasupra si se lasa pana
a doua zi.
Sfat
- Pentru a iesi mirosul, stomacul se
freaca cu malai si sare, dar mai ales se spala in mai multe ape.
Bautura
- Feteasca


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu