Pateuri cu parmezan si ceapa
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – usor
- Timp – 60 de minute
- Gen – aperitiv
Ingrediente
- 400 g aluat pentru pateuri
- 200 g parmezan
- 3 oua
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- Sare
- Piper
- 50 ml ulei
Mod de preparare
- Parmezanul se da pe razatoare. Cepele si
ardeiul se curata, se spala, se toaca marunt si se calesc intr-un vas cu
putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga parmezanul ras si se
continua fierberea pana cand scade zeama. Vasul se ia de pe foc si se lasa
la racit, dupa care se adauga doua oua, sare si piper, si se amesteca
totul bine.
- Se ia aluatul, se taie rondele cu un pahar. In mijlocul fiecarei rondele se asaza
umplututra cu parmezan, ceapa si ardei, se acopera cu alta rondea de
aluat. Oul ramas se bate bine, fiecare pateu se unge cu ou si se asaza in
tava. Se coace la cuptor incins.
Sfat
- In loc de parmezan, pateurile se pot umple cu carne tocata sau ciuperci.
- Vodka


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu