Kiss Fm

miercuri, 9 ianuarie 2013

Prajitura cu crema de ciocolata


Prajitura cu crema de ciocolata 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – desert  

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • Coaja de lamaie
  • 5 linguri cu cacao
  • 300 ml lapte
  • Vanilie
  • Frisca

 

Mod de preparare

  • Se freaca untul spuma cu un pahar de zahar tos. Se mai adauaga putina sare, galbenusurile unul cate unul, apoi albusurile batute spuma si coaja rasa de lamaie. Compozitita obtinuta se freaca bine cu o lingura si se adauga faina in ploaie, pana ce se obtine un aluat tare.
  • Se unge o tava, se tapeteaza cu faina si se intinde foaia. Se coace timp de 3 sferturi de ora, dupa care se scoate din cuptor, se taie la mijloc si se umple cu crema de ciocolata obtinuta din amestecul fainii cu lapte si cacao. 

Sfat

  • Se serveste numai rece.
Bautura

  • Kagor
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu