Kiss Fm

vineri, 1 februarie 2013

Chiftele de cartofi


Chiftele de cartofi 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul doi  

Ingrediente

  • 5 cartofi fierti
  • 50 gr telemea
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • Usturoi dupa gust
  •  1 lingurita boia dulce
  • Verdeata ( marar, patrunjel )

Mod de preparare

  • Cartofii fierti si telemeaua se rad pe razatoarea mica. Usturoiul se trece prin presa daca este uscat sau se toaca frunzele cat mai fin daca este verde. Se toaca, de asemenea, si verdeata. Se amesteca bine toate aceste ingrediente intr-un caston.
  • Separat, se bat ouale cu faina si boiaua si apoi se rastoarna in castron peste celelalte ingredinte. Se amesteca bine totul pana cand compozitia este bine legata. Se incinge uleiul si se ia cu lingura din compozitie, prajindu-se la foc mic, rumenindu-se pe ambele parti.  

Sfat

  •  Se pot servi cu garnitura de orez si salata verde.

Bautura

  • Pinot Noir

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu