Chiftele de cartofi
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
Ingrediente
- 5 cartofi fierti
- 50 gr telemea
- 3 oua
- 3 linguri de faina
- Usturoi dupa gust
- 1 lingurita boia dulce
- Verdeata ( marar, patrunjel )
Mod de preparare
- Cartofii fierti si telemeaua se rad pe
razatoarea mica. Usturoiul se trece prin presa daca este uscat sau se
toaca frunzele cat mai fin daca este verde. Se toaca, de asemenea, si
verdeata. Se amesteca bine toate aceste ingrediente intr-un caston.
- Separat, se bat ouale cu faina si boiaua si
apoi se rastoarna in castron peste celelalte ingredinte. Se amesteca bine
totul pana cand compozitia este bine legata. Se incinge uleiul si se ia cu
lingura din compozitie, prajindu-se la foc mic, rumenindu-se pe ambele
parti.
Sfat
- Se pot servi cu garnitura de orez si
salata verde.
Bautura
- Pinot Noir


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu