Kiss Fm

joi, 3 ianuarie 2013

Orez cu mazare si cascaval


Detalii necesare

  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – usor
  •  Timp – 30 de minute
  •  Gen – felul intai 

Ingrediente

  • 1 kg mazare
  • 1 ceasca cu orez
  • 2 cepe
  • Patrunjel verde
  • 50 gr de cascaval ras
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita de zahar
  • Sare

Mod de preparare

  • Mazarea se caleste cu 50 gr de unt, intr-o cratita acoperita, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se spala orezul, se toaca ceapa si patrunjelul verde, apoi se calesc toate in 50 gr de unt. Se asaza orezul pe un platou, in mijloc se toarna mazarea si se presara cascavalul ras peste orez.

Sfat

  • Se serveste cald.

Bautura

  • Merlot
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu