Ficatei cu sos de vin
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – felul doi
Ingrediente
- 1 ficat marinat
- 200 gr ciuperci
- 2 linguri de unt
- 2 pahare de vin
- Sare
- Piper
- Verdeata tocata
- 1 cana cu supa de zarzavat
Mod de preparare
- Ficatul se scoate din solutia pentru
marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune
in tava de friptura, adaugandu-se o cana de supa sau de apa calda si
cateva boabe de piper.
- Apoi se introduce in cuptorul fierbinte. Separat,
se spala ciupercile, se toaca felii subtiri si se pun cu o lingura de unt
intr-un vas emailat. Se lasa sa scada si, cand nu mai au sos, se adauga un
pahar de vin alb, sare si putin piper. Se lasa sa stea la cald pana cand
se prepara ficatul.
- Acesta se intoarce dupa o ora, se adauga
vinul si se mai frige o ora. Cand ficatul este gata, se asaza pe un platou
mare, se taie felii groase si se inconjoara cu sosul de ciuperci.
Sfat
- Se serveste imediat, cu verdeata tocata
deasupra si stropit cu sosul din tava.
Bautura
- Cabernet


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu