Crap cu orez
Detalii necesare
- Cantitate – 3 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – felul doi
Ingrediente
- 1 crap
- Sare
- 1 cana de orez
- 1 cana de supa de zarzavat
- Ulei
- 1 ceapa
- Verdeata
- Piper
Mod de preparare
- Pestele se curata si se goleste de intestine.
Se pune la fiert fara cap si fara aripioare, cu ceapa taiata si piperul.
Se lasa 20 de minute.
- Intre timp, orezul se caleste in ulei, se
acopera cu supa de zarzavat si se sareaza. Se fierbe jumatate de ora, dupa
care se rastoarna in ulei si se pune deasupra pestele fiert. Se mai lasa
la cuptor un sfert de ora.
Sfat
- Se serveste cald, dupa ce s-a rumenit
usor si se acopera cu multa verdeata.
Bautura
- Palinca


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu