Peste sarat cu mujdei
Detalii necesare
- Cantitate – 4 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 60 de minute
- Gen – felul doi
Ingrediente
- 800 gr peste
- 1 capatana de usturoi
- Otet
- 1 morcov
- 1 radacinade patrunjel
- 1 ceapa
- 400 gr mamaliguta
Mod de preparare
- Zarzavatul se curata si se pune la fiert cu
apa cu sare. Cand se fierbe complet, se adauga pestele desarat si se
fierbe la foc mic aproximativ o jumatate de ora.
- Intre timp, se curata usturoiul si se prepara
un mujdei din putin apa rece si sare. Dupa ce s-a fiert pestele, se scoate
pe un platou, se toarna deasupra mujdeiul si se serveste cu mamaliguta.
Sfat
- Pestele se poate face rulouri, se umple
cu crema de branza si se serveste ca aperitiv.
Bautura
- Vin alb de buturuga


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu