Kiss Fm

miercuri, 9 ianuarie 2013

Peste sarat cu mujdei


Peste sarat cu mujdei 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 4 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – felul doi  

Ingrediente

  • 800 gr peste
  • 1 capatana de usturoi
  • Otet
  • 1 morcov
  • 1 radacinade patrunjel
  • 1 ceapa
  • 400 gr mamaliguta

Mod de preparare

  • Zarzavatul se curata si se pune la fiert cu apa cu sare. Cand se fierbe complet, se adauga pestele desarat si se fierbe la foc mic aproximativ o jumatate de ora.
  • Intre timp, se curata usturoiul si se prepara un mujdei din putin apa rece si sare. Dupa ce s-a fiert pestele, se scoate pe un platou, se toarna deasupra mujdeiul si se serveste cu mamaliguta.

Sfat

  •  Pestele se poate face rulouri, se umple cu crema de branza si se serveste ca aperitiv.

Bautura

  • Vin alb de buturuga
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu