Kiss Fm

joi, 10 ianuarie 2013

Prajitura cu zahar ars


Prajitura cu zahar ars 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – dificil
  •  Timp – 60 de minute
  •  Gen – desert 

Ingrediente

Foaie  

  • 4 oua
  • 2 cani cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu ulei
  • 2 lingurite ammoniac stins
  • 1 pachet de nuca de cocos

Sirop

·         25 linguri cu zahar

·         350 ml apa

·         4 linguri cacao

·         Esenta de rom

·         1 pachet de unt

Mod de preparare

  • Se freaca zaharul cu albusurile. Apoi se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, faina si amoniacul. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se da prajitura la cuptor, la foc potrivit.
  • Se arde zaharul, se stinge treptat cu apa, se adauga cacao. Cand se racoreste, se adauga untul si esenta de rom, se amesteca bine. Dupa ce se raceste prajitura, se taie in bucatele patrate, se scufunda fiecare bucata in sirop si se pun pe un platou.

Sfat

  • Dupa cateva ore, se tavalesc prin nuca de cocos.

Bautura

  • Lichior

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu