Prajitura cu zahar ars
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – dificil
- Timp – 60 de minute
- Gen – desert
Ingrediente
Foaie
- 4 oua
- 2 cani cu zahar
- 2 cani cu faina
- 1 cana cu lapte
- 1 cana cu ulei
- 2 lingurite ammoniac stins
- 1 pachet de nuca de cocos
Sirop
·
25 linguri cu zahar
·
350 ml apa
·
4 linguri cacao
·
Esenta de rom
·
1 pachet de unt
Mod de preparare
- Se freaca zaharul cu albusurile. Apoi se
adauga galbenusurile, laptele, uleiul, faina si amoniacul. Se unge tava cu
ulei, se tapeteaza cu faina si se da prajitura la cuptor, la foc potrivit.
- Se arde zaharul, se stinge treptat cu apa, se
adauga cacao. Cand se racoreste, se adauga untul si esenta de rom, se
amesteca bine. Dupa ce se raceste prajitura, se taie in bucatele patrate,
se scufunda fiecare bucata in sirop si se pun pe un platou.
Sfat
- Dupa cateva ore, se tavalesc prin nuca de
cocos.
Bautura
- Lichior


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu