Rulada cu crema de nuci
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 90 de minute
- Gen – desert
Ingrediente
Blat
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 1 lingura de rom
Crema
·
1 cana de lapte dulce
·
200 gr de zahar tos
·
200 gr nuci macinate
·
Rom
Mod de preparare
- Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu
zaharul. Apoi se pun albusurile batute spuma tare, se omogenizeaza incet
si se adauga faina cernuta proaspat. Compozitia se parfumeaza cu o lingura
de rom, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetat cu faina si se coace
la foc potrivit timp de 20 de minute.
- Crema se pregateste din lapte, in amestec cu
zahar si nuci macinate. Se fierbe amestecul la foc tare, amestecand mereu
ca sa nu se prinda. Se desface rulada, se pune crema in strat gros si se ruleaza
din nou.
Sfat
- Pentru a nu se lipi blatul, se rastoarna pe
un prosop umed.
Bautura
- Ciocolata calda


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu