Kiss Fm

joi, 24 ianuarie 2013

Rulada cu crema de nuci


Rulada cu crema de nuci



Detalii necesare

  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 90 de minute
  •  Gen – desert 

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de rom

Crema

·         1 cana de lapte dulce

·         200 gr de zahar tos

·         200 gr nuci macinate

·         Rom

Mod de preparare

  • Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu zaharul. Apoi se pun albusurile batute spuma tare, se omogenizeaza incet si se adauga faina cernuta proaspat. Compozitia se parfumeaza cu o lingura de rom, se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetat cu faina si se coace la foc potrivit timp de 20 de minute.
  • Crema se pregateste din lapte, in amestec cu zahar si nuci macinate. Se fierbe amestecul la foc tare, amestecand mereu ca sa nu se prinda. Se desface rulada, se pune crema in strat gros si se ruleaza din nou.

Sfat

  • Pentru a nu se lipi blatul, se rastoarna pe un prosop umed.

Bautura

  • Ciocolata calda

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu