Prajitura cu unt
Detalii necesare
- Cantitate – 6 portii
- Nivel – mediu
- Timp – 50 de minute
- Gen – desert
Ingrediente
- 200 gr unt
- 300 gr faina
- 1 ceasca de vin alb
- 3 ,linguri de zahar pudra
Mod de preparare
- Se cerne faina si se pune un praf de sare. Se
adauga apoi jumatate din cantitatea de unt si o ceasca de 100 ml de vin
alb. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece o ora, dupa care se
framanta din nou cu jumatate din untul ramas. Se pune iar la rece si se
mai framanta o data cu untul ramas. Din aluat se intinde o foaie groasa de
un cm, se taie in forme geometrice, care se coc la foc iute. Acestea se
scot cand sunt usor rumenite.
Sfat
- Se pudreaza cu zahar farin din belsug
si se servesc dupa ce s-au racit.
Bautura
- Heres


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu