Kiss Fm

miercuri, 9 ianuarie 2013

Prajitura cu unt


Prajitura cu unt 

 

Detalii necesare

  •  Cantitate – 6 portii
  •  Nivel – mediu
  •  Timp – 50 de minute
  •  Gen – desert  

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 ceasca de vin alb
  • 3 ,linguri de zahar pudra

Mod de preparare

  • Se cerne faina si se pune un praf de sare. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt si o ceasca de 100 ml de vin alb. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece o ora, dupa care se framanta din nou cu jumatate din untul ramas. Se pune iar la rece si se mai framanta o data cu untul ramas. Din aluat se intinde o foaie groasa de un cm, se taie in forme geometrice, care se coc la foc iute. Acestea se scot cand sunt usor rumenite.

Sfat

  •  Se pudreaza cu zahar farin din belsug si se servesc dupa ce s-au racit.

Bautura

  • Heres


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu